Padlen

En kapkanopadle er ret lang. Min går mig til midten af panden (173 cm) og jeg er 182 cm høj.  Padler findes med blade og håndtag i træ og et skaft i kulfiber. Eller i hel kulfiberudførelse.

Nye padler findes i en justerbar udgave. Det er en fordel, hvis du også padler mandskabsbåd som bagpadler med en lidt kortere padle.

C-1 til øjenbryn, C -2 til kæben/ hagen . cirka. Det har især betydning for bag-padler, da vi sidder tæt . Det giver bag-padler en mulighed for bedre at få padlen op af vandet og komme frem og angribe vandet i det nye tag.

Søren Mads Kildemoes 

Det er vigtigt, padlebladet ikke er for stort. En begynder kan gå ud fra en bredde på ca. 21,5 cm.

Det er meget individuelt. Jeg kan f. eks. bedst lide en paddel, hvor bladet er af træ i 21x57cm og med styrefinne og det har en anelse skovlform. Skaftet skal helst være af kulfiber. Stivheden afgøres af kvaliteten og diameteren. Padlens længde har stor betydning både for nødvendig tykkelse af skaft og bladareal. En for lang paddel kan være svær at få ud af vandet og kræver et stort moment af roeren og det kræver stor styrke. Jeg vil ikke anbefale nogen paddel, men bare minde om at pris og kvalitet hænger rimelig godt sammen.

Hvis en padle er for stiv, vil den ikke være særlig behagelig at padle med, så du skal have en der er lidt fleksibel også for at undgå skader.

Køb hellere når du kender lidt mere til dine behov og husk på, det er med padler ligesom tøjmodeJeg vil lige fortælle, at da jeg var 17 år, da roede jeg min hurtigste tid på 500m (1.55) i Belgien med en hjemmelavet paddel i rent træ og en af de gamle brede Struer kapkanoer.

Bob Dokkedal

 

Jeg har samlet en række producenter her:

Braca

Gpower

Jantex

Turbo 

Her min padle:

IMG_0171 IMG_0173 IMG_0174 IMG_0175

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *